با توجه به نگرانی ها از تاثیر تنش های تجاری بر کاهش تقاضا برای نفت، تحلیلگران نفتی پیش بینی خود از قیمت نفت در سال ۲۰۱۸ را برای اولین بار در طی حدود یک سال گذشته کاهش داده اند.
تشدید نگرانی ها از تاثیر منفی جنگ تجاری بر تقاضا برای انرژی موجب شد تا قیمت نفت روز جمعه کاهش یابد،هرچند که تحریم های پیش روی آمریکا علیه صادرات نفت ایران و کاهش تولید نفت ونزوئلا مانع از افت بیشتر قیمت ها شد.
نتایج تحقیق جدید رویترز نشان می دهد، به رغم کاهش ۱۵۰ هزار بشکه ای تولید نفت ایران، مجموع تولید نفت اوپک در ماه گذشته میلادی به بالاترین رقم در طی سال ۲۰۱۸ رسیده است.
یک مقام ارشد دولت هند گفت، این کشور خرید نفت از ایران را به طور کامل متوقف نخواهد کرد و استراتژی خود در خصوص خرید نفت از تهران را پس از دیدار با مقامات ارشد آمریکایی در هفته آینده نهایی خواهد کرد.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: بازار جهانى نفت در دنیاى کنونى سخت پیچیده شده است. عوامل مهم ساختارى و فراساختارى و ژئوپلیتیکى بازار را تحت تاثیر قرار دادهاند از همین رو کلیه بازیگران در هر دو سوى بازار لازم است همکارى کنند.
به دلیل احتمال کاهش قابل توجه صادرات نفت ایران به بازار جهانی در نتیجه تحریم های دولت آمریکا، قیمت نفت امروز با افزایش مواجه بود، اما به دلیل حل نشدن اختلافات تجاری میان واشنگتن و پکن، امروز حجم معاملات پایین بود.
یک تحلیلگر اقتصادی هند معتقد است: برای دیگر تولیدکنندگان نفت دشوار است که کاهش صادرات نفت ایران به هر میزان را جبران کنند؛ افزایش تولید آنها ممکن است در این مقطع به حداکثر ۵۰۰ هزار بشکه در روز محدود شود.
روزنامه های اردو زبان «امت» و «نوای وقت» پاکستان در مقاله ای با اشاره به اینکه ایران بر اساس عرف بازار به مشتریان نفتی تخفیف میدهد، پیشنهاد دادند: کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان پیشنهاد نفتی ایران را بپذیرند.
عملکرد هفتگی بازارهای جهانی نشان می دهد که تشدید جنگ تجاری هفته کاهشی دیگری را برای نفت رقم زد و قصه جنگ تجاری و باقی ماندن فشارها بر قیمت فلزات نیز تکرار شد.
انتظار تثبیت قیمت نفت تا سال آینده، روبرو شدن بازار نفت با کمبود عرضه، افزایش واردات نفت چین و تحریم های ضدایرانی آمریکا نباید عرضه انرژی ژاپن را مختل کند، مهمترین اخبار جهان نفت در ۲۴ ساعت گذشته است.